12.02.2018

SPOR KAMUOYUNA BİLGİLENDİRME

                                                                             SPOR KAMUOYUNA

      Amatör futbolun, gençliğin gelişimi ve geleceğinde önemli bir yeri vardır. Futbol bir seyir oyunudur. Üç İhtimalli bir spor dalıdır. Bu mücadelelerde yenmek te var, yenilmek te. Önemli olan dostluk ve kardeşliğin bozulmaması, sonuçlara endeksli bir yol izlenmemesi.

       Amatör futbol; gelecek için futbolcu yetiştiren en önemli yapı taşıdır. Asıl olan iyi sporcu yetiştirmek, bu vatana faydalı bireyleri topluma kazandırmak ve geleceğimizi kurtarmak olmalıdır.

       Son günlerde yaşanan fair play ruhuna aykırı gelişmelere ve sahalarda görmek istemediğimiz bir takım yanlışlıklara üzülerek şahit oluyoruz. ASKF olarak bizler göreve geldiğimiz bu kısa dönemde her zaman iyinin ve güzelliğin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.  ASKF olarak her daim tüm branşları kucaklamaya çalıştık; tüm branşların bizim gözümüzde bir değer olduğunu vurguladık. Futbol bu branşlardan birisi ve bu ülkenin en popüler spor dalı.

     Bizler yönetim tarzı olarak tüm kulüplerimize eşit yakınlıkta olmaya söz verdik, olmaya da devam edeceğiz.  Her Kulübümüze eşit davrandık, davranmaya da devam edeceğiz.  Artık küçük-büyük kulüp dönemi kapanmıştır. Bizler için tüm kulüplerimiz büyük kulüplerdir.

     ASKF olarak haksızlıklara ve haksızlık yapanlara hep karşı duracağız. Bu camiada güzeli, doğruyu istemeyenler bizim safımızda yer alamayacaklardır.  Çıktığımız bu kutlu yoldan, haklı davadan, bildiğimiz doğrulardan kimse bizi vazgeçiremez. 

     Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir hukuk devletidir. Son yaşanan gelişmelerde, haksızlığa uğrayanlar, uğradığını iddia edenler; haklı olduklarında sonuna kadar yanında olacağımızı, haksız olduklarında ise karşısında olacağımızı belirtmek isteriz.

      Bu arkadaşlarımızın iddialarını yasal zeminde aramalarını rica ediyoruz. Şikayet mercileri devletin ilgili kurumlarıdır. Bizler de ASKF olarak konunun takipçisi oluruz. ASKF yaptırım mercii değildir.

       Maalesef amatör spor camiasında dedikodu mekanizması fazlaca işlemekte; ama bunu yapanların sayısı bir elin parmaklarının sayısı geçmemektedir. Kulüp başkanları ve temsilcileri bu birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan, camiayı kirleten kişilere fırsat vermemelerini rica ediyoruz.

      Adana ASKF hiçbir zaman sporun ruhuna aykırı olan uygulamalarda olmamıştır, olmayacaktır. Federasyon olarak bu tip olayları şiddetle kınıyor ve karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.  ASKF kamu yararına olan bir federasyondur. Dolayısıyla bir devlet kurumu konumundadır. Tüm kulüplerimizi söylemlerinde daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.

     Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu adında da anlaşılacağı üzere amatör spor kulüplerinin tek temsilcisi ve sorumlusudur. ASKF olarak;

.Spora EVET diyoruz

.Sahadaki mücadeleye EVET diyoruz,

.Spordaki güzelliklere EVET diyoruz.  Ama

.Saha içindeki ve saha dışındaki  şiddete HAYIR diyoruz,

. Fair Play ruhuna aykırı tutumlara HAYIR diyoruz.

 

Saygılarımızla.

 

                                                                                            ADANA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU