10.01.2021

5 OCAK KURTULUŞ YARI MARATONU KOŞULDU

5 OCAK KURTULUŞ YARI MARATONU KOŞULDU

 

11. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu bugün yapıldı. Pandemi Koşulları dikkate alınarak düzenlenen organizasyon “Sağlık emekçileri için kurtuluşa koşuyoruz'' sloganlı koşunun startını ASKF Başkanımız Dr Ahmet Bozan'ın da katıldığı tören ile Adana Valisi Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve Sağlık İl Müdürü Halil Nacar birlikte verdiler. 

 Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği 21 kilometrelik Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ile 4 kilometrelik halk koşusunda, katılım sadece ülke içinden oldu. Merkez Park Fuzuli Caddesi’nde startı verilen koşu, kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı güzergahta devam etti ve koşu Merkez Park içinde son buldu. 11’inci Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu’nun sonucunda erkeklerde Sezgin Ataç 1 saat 3 dakika 47 saniye ile, kadınlarda ise Yayla Kılıç, 1 saat 13 dakika 48 saniye ile birinci olarak 20 bin TL para ödülü aldı. Erkeklerde ikinci olan Saffet Elkatmış ile kadınlarda Fatma Demir 10 bin TL ödül alırken, üçüncü olan Ersin Tekal ile Bahar Atalay ise 5 bin TL para ödülü aldı.

Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz. Koşuya katılan tüm sporcu ve vatandaşlarımızı tebrik ediyoruz.