11.04.2020

ADANA BEYEFENDİSİ İLYAS AYAN VEFAT ETTİ

ADANA BEYEFENDİSİ İLYAS AYAN VEFAT ETTİ

Adana hakemliğinin Beyefendi kişiliği, Duayen ismi İlyas Ayan bir süredir tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybetti.

Bugün ikindi namazına mutakip Kabasakal mezarlığında sonsuzluğa uğurlandı.

KİMLER VARDI

ASKF Başkanımız Dr Ahmet Bozan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Ataşbak, Türkiye Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz, Adana Hakem Derneği Başkanı Tülay Tapçı, İl Hakem Kurulu Başkanı M.Kürşat Uçar, Gençlik ve Spor Eski Şube Müdürü Kazım Tekin MUSADER Başkanı Ragıp Okur ile 25 civarında hakem ve gözlemci katıldı.

İLYAS AYAN KİMDİR

11 Ocak 1939 yılında Bulgaristan’ın Preslav ilçesi Akdere köyünde dünyaya gelmiştir. 1951 yılında ailesiyle birlikte Bulgaristan’dan önce Sivas’a sonra da Ceyhan ilçesi Mustafabeyli kasabasına taşınmışlardır. İlk ve orta öğretimi tahsilini tamamladıktan sonra 1960 senesinde Sivas Öğretmen okulunu bitişmiştir. Pozantı ve Ceyhan’da öğretmenlik yaptıktan sonra 1969 yılında Gazi Eğitim Enstitüsünde eğitimini tamamlayarak 1970 yılında Giresun’a İlköğretim Müfettişi olarak atanmış burada Kayadibispor’da amatör olarak futbol oynamış daha sonra hakemliğe ilk adımını atmıştır. Giresun’dan Adana’ya C Klasman Hakemi olarak gelmiş sırasıyla B ve A Klasman Hakemliğinden sonra 1978 yılında eski adı 1. Lig yeni adıyla Süper Lig hakemliğine terfi etmiştir. 1989 yılında yaş haddi sınırından dolayı Onore edildiği Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Ankaragücü – Beşiktaş müsabakasını yöneterek hakemliğini tamamlamıştır. Hakemliği süresince Uluslararası Hakem olarak 8 Yurtdışı ve 16 Derbi müsabakası yönetmiştir. Hakemliği sonrası 8 dönem Merkez Hakem Kurulu üyeliği, 10 sene Süper Lig Gözlemciliği ve 3 sene de Mentörlük yaparak, 7. , 8. ve 9. Bölgeler de sayısız Süper Lig Hakemi yetiştirmiş ve camiaya kazandırmıştır. Bu süre zarfında 11 yıl TFF Bölge Müdürlüğü görevini sürdürmüştür.