17.01.2020

U-12 ŞÖLENİ MUHTEŞEM FİNALLERLE SONUÇLANDI

U12 YEŞİLAY LİGİ ŞAMPİYONU ADANA DEMİRSPOR U-12 OLDU

17 Ocak 2020 Cuma Günü Gündüz Tekin Onay Tesisleri'nde U-12 Ligi Adana finalleri oynandı.

46 takımın mücadele ettiği 12 Yaş Ligi'nde Play Off Yeşilay Grubuna kalan 12 takım arasında gruplarında ilk sırayı alan Kanaryaspor U-12 ve Adana Demirspor U-12 Adana finalinde karşı karşıya geldi.

Çok sayıda sporseverin izlediği ve sahanın etrafında tabiri caizse yer kalmayan müsabaka, son derece zevkli ve çekişmeli geçti. Final müsabakasında Kanaryaspor U-12 takımını 1-0'lık skorla mağlup eden Adana Demirspor U-12 2019-2020 U-12 Yeşilay Ligi'nin Adana Şampiyonu oldu.

3.lük- 4.lük müsabakasında ise Gençlerbirliği U-12 ile Adanaspor U-12 karşılaşması oynandı.Adanaspor U-12  Gençlerbirliği U-12 takımını 3-1 yenerek Adana üçüncüsü oldu.

Törende konuşan Adana ASKF Başkanı Dr Ahmet Bozan:

Sizlerle bir kez daha gurur duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Önemli olan birinci olmak değil bu sahalarda boy göstermektir. Katılım gösterdiniz ve burada medeni cesaretinizi bizlere ıspatladınız. Hem eğitim hayatınızda, hem de spor hayatımızda sizlere başarılar diliyoruz, hepiniz bizler için şampiyonsunuz. Tebrik ediyoruz, dedi.

Yoğun katılımın olduğu ve adeta seyircilerin hınca hınç doldurduğu tesislerde düzenlenen kupa töreninde özellikle ailelerin ve taraftarların ilgisi görülmeye değerdi. Törende dereceye giren takımlara kupaları ve madalyaları törene katılan protokol tarafından sporculara ayrı ayrı takdim edildi.

Törene ASKF Başkanı Dr Ahmet Bozan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, Yeşilay Cemiyeti Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, İl Hakem Kurulu Başkanı Kürşat Uçar, Futbol İl Temsilcisi Bülent Oymacı, MUSADER Başkanı Ragıp Okur, Adana Demirspor CEO'su Mehmet Fatih Özlük, Adanaspor altyapı sorumlusu Eyüp Arın, kulüp başkan ve yöneticileri ile çok sayıda sporcu aileleri ve taraftarlar hazır bulundular.

U12 Yeşilay Ligi'ne katılım gösteren tüm takımlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibi ve kulüp başkanlarımızı tebrik ediyor; Final oynayan kulüplerimizi kutluyoruz.