13.09.2019

AMATÖR SPOR BİLGİLENDİRME TOPLANTIS YAPILDI

2019-2020 Futbol Sezonu öncesi amatör liglerimizde görev alacak olan hakem, gözlemci ve saha komiserlerine, liglerde uygulanacak esaslar ile ilgili ASKF Başkanımız Dr Ahmet BOZAN tarafından eğitim sunumu ASKF Toplantı Salonunda yapıldı.

Yerel liglerde uygulanacak esaslar ile ilgili Amatör Kitapçığın mutlaka incelenmesi ile ilgili telkinlerde bulunan Başkan Bozan:

Hak ve Adaleti üstte tutan, kuralları uygulayan, doğru ve dimdik hareket eden, amatör spor kulüplerimizin zor şartlarını ve psikolojisini iyi anlayan tüm görev alan arkadaşlarımızın sonuna kadar arkasında olacağız. Sizler sahada adalet dağıtan yetkililersiniz, görev ve sorumluluğunuz çok önemli. Futbolun tüm paydaşları bu oyunun bir parçası olarak en iyi iletişimi kurmalı, birlikte hareket etmelidirler,  ayrıca bu sunumda bizlere destek veren Sevgili Hocamız Mehmet Can'a huzurlarınızda teşekkür ederim, dedi.

İl Hakem Kurulu Başkanı M.Kürşat Uçar ise konuşmasına  verimli olacağına inandığı eğitim toplantısını düzenleyen ASKF Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri teşekkür ederek:

Bazı durumlarda bizlerin de tam karar veremediği veya zorlandığımız durumlar olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün en azından bu konular ile ilgili bilgi sahibi olacağız, dedi.

İl Disiplin Kurulu Başkanlığına yeni atanan Av. Tuna Erdem ise:

Sahalarda görev alacak olan tüm arkadaşlarımıza ve takımlarımıza başarılar dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bu göreve bizleri layık gören yetkililere teşekkür ederiz. Görev aldığımız süre boyunca kurul olarak şiddet ve çirkin tezahürat ve söylemlerin kırmızı çizgimiz olacağını belirtmek isteriz. Sahalarimizda her türlü olumsuzlukların karşısında olacağız. Hak ve hukuku üstün tutacağız, dedi.

Daha sonra eğitim sunumuna geçilerek karşılıklı soru ve cevaplar alınarak eğitim sunumu ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Törene ASKF Başkanı Dr Ahmet BOZAN, Futbol İl Temsilcisi Bülent OYMACI,  İHK Başkanı M. Kürşat Uçar, İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Tuna Erdem, TFFHGD Adana Şube Başkanı Tülay Tapçı, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Mahmut Uzunoğlu, MUSADER Başkanı Ragıp Okur, hakemler, gözlemciler ve saha komiserleri katıldılar.