05.03.2019

AMATÖR CAMİA TEK VÜCUT

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu öncülüğünde, TFF Bölge Müdürü Akif Oflaz, TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, Adana Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Komiser Yardımcısı Mehmet İhsan Sipahi, Futbol İl Temsilcisi Bülent Oymacı, İl Hakem Kurulu Başkanı M.Kürşat Uçar, Saha Komiserleri Derneği Başkanvekili Kemal Uğur, Müsabaka Sağlıkçıları Derneği Başkanı Ragıp Okur, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu üyeleri ile Süper Amatör Lig kulüplerimizin başkan ve temsilcilerinin katıldığı,  Adana ASKF  Ali Gülleri Spor Merkezinde düzenlenen Amatör Sporda Birlik ve Beraberlik İstişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya açılış konuşması ile başlayan Adana ASKF Başkanımız Dr Ahmet Bozan:

Adana amatör sporu olarak sorunsuz olan illerin başında geliyoruz. En sorunsuz il olmamızda büyük gayretleri olan kulüp başkanlarımıza, taban birliklerimize ve emniyet teşkilatımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Süper Amatör Lig ve 1 Amatör ligde son haftalara gelmiş bulunmaktayız. Şu ana kadar hepinizin destekleriyle ligimiz sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Takdir edersiniz ki bu ligden bir şampiyon ve küme düşecek takımlar olacak. Bu da futbolun gereğidir, güzelliğidir. Süper Amatör Ligde son 3 haftaya girilen bu dönemde kulüplerimizin, futbolcusundan masörüne,  antrenöründen hakemine, saha komiserinden kenar yönetimine kadar herkesin görev bilinci içinde olması ve bu süreçte görevlerini en iyi şekilde ifa etmeleri gerekmektedir.

Federasyonumuz ve taban birliklerimiz açısından şiddet ile çirkin ve kötü tezahürat hepimizin kırmızı çizgisidir. Bu konuda hiç kimseye veya hiçbir kulübe taviz verilmeyecektir. Tüm kulüp başkanları ve yetkililerinin bu konuda kulüplerindeki birimlerini uyarmalarını önemle rica ediyoruz. Hepimizin dost olduğu, kardeş olduğu bu amatör camiada şiddete ve kötü sözlere müsaade etmeyeceğiz.

Tüm kulüplerimize federasyon olarak eşit mesafedeyiz. Bizler için kulüplerimiz çok önemlidir. Hiçbirine ne uzak ne de yakınız. Bu konuda tavrımız da nettir.

Amatör kulüplerimizin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez. Bizler amatör camiye olarak Tek Vücutuz. Katılım gösteren tüm başkanlarımızın ve taban birliklerimizin burada olması bunun kanıtıdır. Spor camiası Amatör Spor Kulüpleri ve paydaşlarının tek vücut olduğunu bu toplantıdan sonra daha çok hissedeceklerdir. Ben katılım gösterdiğiniz için Federasyonumuz adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor; Kalan müsabakalarınızda dostça ve kardeşçe mücadeleler diliyoruz. Adana'mıza  yakışır şekilde müsabakalar olmasını temenni ediyoruz, dedi.

Törene katılarak söz alan TFF Bölge Müdürü Akif Oflaz ise:

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Gerçekten kulüpleri bu önemli zamanda bir araya getirerek anlamlı ve olumlu bir toplantı olmasını sağlayan bir ekip olmuşlardır. Ayrıca bu yıl play off sistemi ile birlikte liglerimizde hala heyecanın olması da takdire şayan bir durumdur, dedi

TÜFAD Şube Başkanı Mehmet Sümer ise:

Liglerimizde hatalar illaki olacaktır. Ama bunların en asgari düzeyde olması önemli. Tabii burada önemli olan kulüplerin bir araya gelmesi aynı dili konuşması aynı tavrı sergilemesi. Bu toplantı bu konuda çok önemli. Tertiplediğiniz için teşekkür ederiz, dedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Komiser Yardımcısı Mehmet İhsan Sipahi:

Emniyet Müdürümüzün direktifleri Spor Şube Birimi olarak müsabakalarda tüm tedbirleri alıyoruz. Sorunsuz bir lig olması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm takımlarımıza müsabakalarında başarılar diliyoruz, dedi.

İl Hakem Kurulu Başkanı M.Kürşat Uçar söz alarak:

Müsabakalarımızda Hakem Kurulu olarak olabildiğince dikkatli olmaya çalışıyoruz. Tabii ki hakemlerimiz hatalar yapacaktır, önemli olan binlerce müsabakaya çıkan hakemlerimizin bu hataları en asgari seviyeye çekmeleridir. Bundan dolayı da kurul olarak çalışmalarımızı artırarak devam ediyoruz. Son haftalara girilirken de hakemlerimiz ile ilgili çalışmalarımızı daha da sıklaştırıcağımızı belirtmek istiyorum. Tüm takımlarımızı müsabakalarında başarılar diliyorum, dedi.

Toplantıda ayrıca kulüp başkanları ve kulüp temsilcileri sıra ile söz alarak amatör camianın birlik ve beraberliğini, tek vücut olduğunun altını çizdiler. Hep birlikte kardeşlik mesajı verdiler.

Toplantıya 
Baklalıspor Başkanı Murat Mert
İncirlik yöneticisi Cumali Irmak
Seyhan Belediye Spor sorumlusu Yahya Kantur
Kürkçülerspor yöneticisi Abdurrahim Ongun
Yüksel Gençlik yöneticisi Fikret Akbaş
Yenibeygücü yöneticisi Hüseyin Arat
Pozantıspor yöneticisi Cengiz Öztürk
Akkapıspor Başkanı Aygün Gizir
Ülkügücüspor Başkanı Hüseyin Çalış
Hadırlıgücü Başkanı İrfan Şeflek katıldılar.

Amatör Spor Camiamızın ''Büyük Bir Aile'' olduğunu ve Birlik ve Beraberliğin önemine destek verdikleri için tüm camiamıza teşekkür ederiz.

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu