05.01.2019

ADANA'NIN 5 OCAK KURTULUŞ BAYRAMI KUTLU OLSUN

ASKF Başkanı Dr Ahmet BOZAN'ın 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu'nun 97. Yılı Dolayısıyla mesajı:

 

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü olan 5 Ocak tarihi, öncelikle tüm Adanalılar olmak üzere milletimizin önemli bir bayramıdır, bütün Adanalı kardeşlerimizin bayramını canı gönülden kutluyoruz.

 

Kurtuluş Mücadelesi ateşinin 31 Ekim 1918 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Adana’ya gelerek, İskenderun’a çıkartma yapmayı planlayan İngiliz ve Fransızlara ateşle karşılık verileceğini belirtmesiyle birlikte Adana’da yakılmış olması, biz Adanalılar için gurur kaynağıdır. 

 

97 Yıl önce Bu Şehrin Aziz Yiğitleri  5 Ocak günü düşmana karşı başlattığı bağımsızlık mücadelesini destansı bir şekilde kazanmışlardır.

Mustafa Kemal Atatürk, 15 Mart 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Reisi olarak şehrimizi ziyaretlerinde, Kurtuluş Mücadelesi kararını Adana’da aldığını, “Bende bu vakayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur.” sözü ile belirtmiştir. Türk milletinin bağımsızlığın temellerinin de Adana’da atıldığının açıkça ifadesidir.

 

Kurtuluş Savaşı'nda 97 yıl önce destan yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Adanalı Yiğitlerimize, şehitlerimize ve gazilerimize minnettar olduğumuzu belirtir Kurtuluş Bayramımızı canı gönülden tebrik ederiz.

 

ADANA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU