BRANŞLAR

Tenis

Tenis haberlerine bakmak için tıklayınız.

enis olimpik bir spordur, iki kişi veya ikişer kişilik gruplar halinde oynanır. Tenis oynayan kişiler ellerinde var olan raketlerin yardımı ile lastik olan bir topu karşıdaki rakibin kortuna atmaya çalışırlar, kurallar içinde en çok puanı toplayan kişi ya da takım oyunun kazananı olur.

Tenisin kökleri Ortaçağa dayanır, o dönemde elle oynanan bir oyundur. 1800 yıllarda bu günkü haline yakın bir şekilde oynanmaya başlamıştır. Günümüzde tenis, her yaşta, her ülkede, her düzeyde olan insanların oynamakta olduğu olimpik spor haline dönüşmüştür. Bu spor ahşap, çim, toprak ve beton zeminlerde oynanır, bu sporda kortun belli başlı ölçüleri bulunmaktadır.

Tenis Kortu Ölçüleri Nedir?

Profesyonel şekilde dizayn edilmiş olan tenis kortları dikdörtgen şeklindedir, 10,97 genişliğinde ve 23,77 uzunluğundadır. Tenis kortu 1,07 metre yüksekliği ile 2 tane direğin üstünden geçmekte olan ağ ile ortadan ayrılmaktadır. Ortada bulunan ağın gergin olması gerekir, ağın içinden topun geçmemesi için sık dokunmuş olması da önemlidir.

Tenis Nasıl Oynanır?

Tenis, iki kişi veya ikişer kişilik gruplar halinde oynanır. Tenis oynayan kişiler ellerinde var olan raketler ile lastik olan bir topu karşıdaki rakibin kortuna atmaya çalışırlar, kurallar içinde en çok puanı toplayan kişi ya da takım oyunun kazananı olur.