BRANŞLAR

Kick Boks

Kick Boks haberlerine bakmak için tıklayınız.

Kick boks sporu iki spor dalı Karete ve Muay Thai sporunun birleşiminden doğmuş. Teknik ve güce dayalı olan bir spordur.

Kick boks sporu, farklı tekniklerin içinde yer aldığı bir savunma sporudur. Tamamen iki farklı spor olan Karete ve Muay Thai’nin bir araya gelemesi sonucunda oluşturulmuş, güce ve teknik bilgiye dayanan bir dövüş sporudur. En önemlisi aşırı derece sert bir spor olmasıdır. Rakibinizi yenmek için yüksek güç gerektiren bu spor, diğer birçok spordan daha fazla enerji ve güç harcamanızı sağlar.

Kick boks sadece saldırı sporu değildir. Kick boks, tekme ve yumruk kullanmayı içeren bir spor dalı olduğu için muhakkak eldiven, kask ve dişlik gibi malzemelerin kullanımı zorunludur. Bu sporda uzmanlaşmak isteyenler için İyi bir kondisyona sahip olmak ve eğitmenlerin her söylediklerini dikkate almak ve söylediklerini harfiyen yerine getirmek önemlidir. İlk birkaç ay kondisyon çalışmakla geçer.

Daha sonra teknik ve taktik antrenmanlara geçilir. Tekme, yumruk, diz ve dirsek darbeleri zaman içerisinde sporcuya öğretilir. Gardını hangi durumlarda nasıl alması gerektiği anlatılır. Kick-Boks’un sadece saldırı sporu olmadığı; saldırı ve savunmanın aynı dozajda ve aynı konsantrasyonla yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterilir.